fbpx

Nyopført produktionshal styrker effektiviteten & giver nye produktmuligheder

Give Elementer færdiggør i sommeren 2023 opførelsen af en ny produktionshal til styrkelse af fabrikkens kapacitet og effektivitet. Administrerende direktør Karsten Rewitz fortæller om, hvad det kommer til at betyde fremover:

Som led i Give Elementers stræben efter fornyelse og fremskridt inden for betonelementbranchen, indgik fabrikkens ejere og jeg ved juletid sidste år i et ambitiøst projekt. Vi tog beslutningen om en komplet transformation af en tredjedel af vores eksisterende produktionsfaciliteter i Give – nemlig den ældste sektion, som stammer helt tilbage fra 1970. Forvandlingen indebar en nedrivning af den eksisterende bygning for at gøre plads til en mere avanceret og moderne fabrik.

Markant opgradering

Vi vurderede, at den gamle bygning, med sin utidssvarende isolering og den begrænsede krankapacitet på 6 tons via en enkelt kran, ikke længere levede op til tidens krav og forventninger.

Den nye produktionshal repræsenterer en markant opgradering. Den huser nu to 25-tons kraner, der udvider vores produktionsmuligheder betydeligt. Den 10 meter høje, fuldt isolerede produktionshal kommer fremover til at sikre et optimalt arbejdsmiljø for vores medarbejdere i hallen, og muliggør samtidig produktion af de elementer, som der er størst efterspørgsel efter. Som et stort plus for medarbejderne i den nye produktionshal lukker vinduer masser af dagslys ind i bygningen.

I den nye hal afprøver vi nye og innovative produkter. Vi producerer nye brandskillevægge, som både er vægt- og CO2-reduceret i forhold til standardelementer, med en reduktion på 30 % eller mere. Som på den øvrige del af fabrikken benytter den nye produktionshal i øvrigt 100 % tagvandsopsamling til anvendelse i produktionen.

Vi har også introduceret et nyudviklet tagdækelement, som er 3,60 meter bredt og placeres tæt oplagt på taget. Herved undgår man at skulle blande forskellige materialer, men kan i stedet lave hele taget i en betonkonstruktion, hvor betonen kun er 10 cm tyk, og samtidig har bæreevne til fx solceller.

Den nye produktionshal tages i brug her i sommeren 2023, hvor den står færdig med 100 meter i længden, 35 meter i bredden, og 10 meter i højden. En konstruktion med glat, mørk overflade, der passer sammen med resten af fabrikken. Med tilføjelsen af den nye hal strækker vores samlede produktionsområde sig nu over 240 meter. Den udvidede facilitet vil rumme 3 støbeborde, som hver er 75 meter lange. Den nye hal vil være en væsentlig brik til at afdække den store efterspørgsel, som vi oplever.

For at optimere produktionseffektivitet og minimere transportafstand for betonen, er blandestationen placeret i midten af de 240 meter. Dette afspejler en strategisk beslutning taget for 4 år siden, hvor vi byggede en 100 meter lang hal mod syd, mens den nye hal opføres mod nord. Midt i byggeriet, sammen med blandestationen, ligger vores vaskeanlæg beregnet for betonelementer med fritlagte overflader.

Vi har selv været udførende og projekterende på byggeriet af den nye produktionshal, hvor vi dog også har trukket på fagentreprenører udefra på forskellige opgaver.

Indenfor, i enden af den nye hal, vil en 3-etagers kontorbygning rumme vores laboratorium og kvalitetsafdeling, der nu flytter til disse hypermoderne faciliteter. Vores kvalitetsafdeling rykker ud i hjertet af produktionshallen, hvilket bringer dem helt tæt på dagligdagens operationer, som de bliver en integreret del af.

Den nye produktionshal vil med de moderne faciliteter gøre Give Elementer til en stærkere, bedre og mere innovativ leverandør og samarbejdspartner inden for betonelementer.

Karsten Rewitz, Adm. Direktør

ge-logo-keep-it-simple
kasper_larsen

Salg Danmark

Kontakt Kasper Larsen hvis du har spørgsmål.

salgschef_john_meier

Salg Danmark

Kontakt John Meier hvis du har spørgsmål.

torben

Salg Sjælland

Kontakt Torben Jensen hvis du har spørgsmål.