fbpx

Markante fremskridt inden for bæredygtighed hos Give Elementer i 2023

Hos Give Elementer har vi været engageret i bæredygtighedsinitiativer i mange år. Vi har blandt andet allerede implementeret et avanceret anlæg til udvaskning af genbrugstilslag, genanvendelse af vand, samt opsamling af tagvand. Dette resulterer i et betydeligt mindre forbrug af vandværksvand, så vi i praksis kun forbruger det til vores kaffe – og vi genererer væsentligt mindre affald og spildevand end tidligere.

2023 bliver imidlertid året, hvor Give Elementer på en lang række parametre vil flytte sig markant på dette vigtige felt.

Her er nogle højdepunkter: 

  1. Cementindholdet i en række af vores betoner har vi allerede reduceret med op til 25%, og vi fortsætter denne indsats ved at anvende alternative bindemidler.
  2. Vi arbejder på at redesigne nogle af vores elementer med henblik på at opnå en 30 % reduktion i både vægt og ressourceforbrug, mens vi bibeholder alle fordelene ved betonvægge.
  3. Vi er en del af et snarligt kommende energifællesskab i Give, som arbejder hen imod sol-, vind- og biogasenergi.
  4. Vi forventer at opnå EPD-certificering for vores produkter i 2023.
  5. Vi udvikler på vores produkter med henblik på at kunne bidrage væsentligt til, at de byggerier, vi leverer til, overholder og endda vil være foran de nye, lovmæssige krav i forhold til miljøbelastning (LCA-værdier).
  6. Vi vil arbejde målrettet med DGNB for at sikre, at vores produkter kan dokumenteres i alle de byggerityper, som ønskes certificeret efter DGNB-regelsættet.

Disse nye bæredygtighedstiltag tager udspring i vores 5-års strategiplan, og vil blive implementeret i hele virksomheden. Vi ser frem til, løbende at opdatere og informere jer om vores fremskridt inden for dette vigtige indsatsområde i den nærmeste fremtid.  

Karsten Rewitz, Adm. Direktør

ge-logo-keep-it-simple
kasper_larsen

Salg Danmark

Kontakt Kasper Larsen hvis du har spørgsmål.

salgschef_john_meier

Salg Danmark

Kontakt John Meier hvis du har spørgsmål.

torben

Salg Sjælland

Kontakt Torben Jensen hvis du har spørgsmål.