fbpx

Give Elementer: Flere betonelementer til danske dambrug

Give Elementer oplever øget efterspørgsel på præfabrikerede betonelementer til dambrug i kølvandet af sidste års vedtagelse af ny vækstplan for dansk fiskeproduktion. Vækstplanen har resulteret i optimisme indenfor branchen, hvor mange mindre dambrug opkøbes og laves om til større og mere effektive dambrug.

Med regeringens vækstplan sidste år er der sat skub i byggerierne hos danske dambrug. Generelt er der en tendens til at mindre anlæg opkøbes, udvides og effektiviseres. I år har Give Elementer fx leveret præfabrikerede betonelementer til hele 12 fiskebassiner i Jedsted.

Også dambrugene i Løjstrup i Langå og Refsgård i Egtved har udvidet eksisterende anlæg med elementer fra Give Elementer, som producerer sine specielle dambrugselementer på fabrikken i Nørre Snede.

Væksten indenfor fiskeproduktion mærkes i Nørre Snede, hvor vores specialudviklede elementstandarder til dambrugenes fiskebassiner, produceres. Dambrugselementerne er særligt tætte så rensningen af vandet effektiviseres. Samtidig undgås skadedyr og bassinerne bliver nemmere at vedligeholde, hvilket effektiviserer dambrugenes drift og vedligehold betragteligt.

Den større vanddybde skaber desuden bedre forhold for fx ørreder, som lettere kan finde skygge i den varme tid. Dambrugselementerne er ikke nogen ny opfindelse, men branchens øgede fokus på effektiv drift og vedligehold har gjort, at de specialudviklede elementer i øjeblikket rammer spot on på de aktuelle markedsbehov.

Fra år 2021 og frem ventes den globale mængde af fisk fra dambrug at overstige mængden af vildtfangede fisk. Årligt produceres 40-45.000 tons fisk i de danske dam- og havbrug. I fremtiden skal produktionen øges med 36.000 ton til eksport. Det øger dambrugenes behov for kapacitet og effektiv drift.

Den forventede vækst indenfor fiskeproduktion øger også beskæftigelsen, idet branchen spås op til 1.000 nye danske arbejdspladser og en forøgelse af eksporten med 500 mio. kr. 

ge-logo-keep-it-simple
kasper_larsen

Salg Danmark

Kontakt Kasper Larsen hvis du har spørgsmål.

salgschef_john_meier

Salg Danmark

Kontakt John Meier hvis du har spørgsmål.

torben

Salg Sjælland

Kontakt Torben Jensen hvis du har spørgsmål.